Min semesterdag i Tallinn

På tisdag hade jag semester från semestern med barnen. Min semesterdag då jag åkte till Tallinn med kompisar. Det kom att bli en solig, rolig, avkopplande dag i toppen sällskap.

helsingfors

tallinn cafe

Jag släpade med systemkameran och njöt av att ha tid att stanna och ta en bild då jag kände för det.

min semesterdag

En del i sällskapet shoppade i Viru, medan jag mest fick ångest av alla reaplagg i affärerna. Det finns så massor kläder att inte är klokt. Jag köpte nästan ett par Toms, men lät bli i sista stund. Nu ångrar jag det.

skumvin

Efter shopping gick vi runt i gamla stan, satt på en uteservering och drack skumvin medan vi kollade in folk som passerade.

fotograf torget

Alla passerade inte. Han satt sej ner med sin kamera samt stativ och väntade. Väntade på rätta ögonblicket antar jag. När vi var klara satt han kvar.

gamla stan tallinn
port

Gamla stan i Tallinn är vackert och aldrig finns det tillräckligt tid att utforska allt, lite i taget och resten blir till nästa resa.

leib resto ja aed

Danni tipsade om restaurangen Leib resto ja aed efter sin dag i Tallinn. Vi hakade och blev inte besvikna, tvärtom. Urmysigt ställe där på innergården alldeles bredvid den höga muren. Maten ja, den var supergod tyckte vi alla fyra.