Inga kor, men körsbärsträd

Det lovas mindre vackert väder till kommande helgen och antagligen har körsbärsträden blommat ut i Roihuvuori tills dess. Jag hade i planerna att åka till parken med alla de rosa träden i sällskap av en vän och våra kameror. Nu får vi se hur det går för oss.

rosa blommor korsbar

Gissa om jag blev glad då jag såg rosa träd skymta på gravgården här i byn då vi körde förbi. Då var tillfället inte lämpligt att stanna och kameran hemma.

kukkaloisto

I eftermiddags startade jag i extra god tid mot blivande ettornas föräldramöte (ja, vi har en förstaklassist på hösten). Tidiga starten var inte körsbärsträdens förtjänst, utan kornas som är ute på en betesmark vid vägen vi kör längs dagligen. De helbruna korna var precis nära vägen då vi åkte hem och jag tänkte stanna och fotografera dem två timmar senare.

kvallssol korsbarstrad

Men det gick ju inte, korna hade redan vandrat längre in i sin hage. Besviket körde jag till posten och matbutiken. Då plötsligt kom jag på körsbärsträden i gravgården. Jag hade ännu bra med tid för att få några bilden på de vackra blommorna i kvällssolen.

korsbarsblom motljus

Jag får satsa på korna en annan dag istället. Bäst att ha kameran med alla dagar bara. Nu är jag riktigt nöjd att jag fick några bilder körsbärsträdet.