Testar Canon EOS M10

canon eos m10

Jag har fått låna en kamera från Canon. En liten EOS M10 med ett 15-45mm objektiv. Igår och idag har jag hunnit bekanta mej lite grann med denna vackra pryl som får plats i handen.

smoothie keps

Mycket är annorlunda och kameran känns ännu obekant och nästan svår att använda jämfört med den bekanta systemkameran. Får se hur denna känsla ändras här under några veckor.

klattra i trad

Det går att byta objektiv på kameran till andra M-objektiv eller till andra objektiv med en adapter. Inget jag nu har tillgång till, men en fin egenskap.

tulpaner

Det jag har mest svårt med är att få kameran att fokusera där jag vill. Det känns som detta är ett problem jag har med de flesta mindre kameror jag prövar på. Här har jag skrivit om G5 X då den var med till Amsterdam. Med mina erfarenheter av EOS M10 så här långt märker jag att det är samma saker jag irriterar mej på. Fokuseringen och i detta fall avsaknaden av titthålet. På M10 går det enbart att se på displayn.

blabarsris

Något jag funderar en hel del på är hur det kommer att gå att ta bilder i svagt ljus. Objektivet på M10 har f-värdet 3.5-6.3, vilket inte är det ljuskänsligaste. Får se hur det går. Det kommer bli mera kamerasnack här senare i maj.

Samarbete med Canon, inga affiliate länkar. Jag har fått låna kameran av dem, vilket jag är enormt tacksam över. Så roligt att få pröva på något nytt ibland.