Ett tillägg om G5 X

Blev så ivrig nyss att jag glömde skriva ner två saker om kameran. En orsak att få in ännu några bilder från resan. Det får bli cykeltema på det här inlägget. Cyklar fanns det gott om. Ingen hade hjälm. Många hade korg fram på cykel, ett barn bakom och ett mellan sej och styret.

lasta cyklar amstedam

Tillbaka till Canon Powershot G5 X. Kameran har inbyggd wifi. Dessutom var det enkelt med NFC att skapa kontakt till min telefon då hotspot inställningarna fixades automatiskt. Det hade också gått att använda kameran som fjärrutlösare, men det kom jag mej inte för att pröva på. Instagrammade nog flera bilder som var tagna med kameran medan jag hade den till låns.

familjen cyklar amsterdam

Den här cykeln längst fram har en korg, en ”vindruta” och en liten barncykelstol fram samt en barncykelstol bak. Riktigt familjebilen eller familjecykeln.

amsterdam cyklar
bro kanal cyklar

Sedan till min räddning av kamerans egenskaper. Jag min tönt hade lämnat laddaren till kamerans batteri hemma, nog laddat det fullt på fredagen. Ni kan säkert gissa er fram till att batteribilden på displayn började blinka på lördagen under vår kanalkryssning. Jag blev minst sagt kallsvettig och riktigt arg på mej själv.

Senare på lördagen kom jag ihåg att jag läst att det går att ladda kameran på olika sätt. Det fanns hopp med andra ord. Fick vänta tills sent på lördagkväll då vi var tillbaka på rummet igen och jag hade tillgång till wifi. Googlade och fick bekräftat. Det gick att ladda kameran med telefonens laddare. Den hade jag med mej. Slutet av resan var räddad.

4 svar på ”Ett tillägg om G5 X

  1. ”Dessutom var det enkelt med NFC att skapa kontakt till min telefon då hotspot inställningarna fixades automatiskt.”

    Hördu pro, jag fattade inte ett dyft av denna mening! 😀 😀 😀

    • Inte jag heller alla gånger. Men där handlade det om att skapa en wi-fi kontakt mellan telefonen och kameran och på så sätt kunna flytta över bilder till telefonen.

Kommentarer är stängda.