Inför lillajul

Det har blinkat i lamporna ibland och några gånger har strömmen varit borta någon minut, det har blåst något grymt där ute. Elin frågade vad det var hon såg när duggregnet flög sidlänges som ett grått moln. Idag har vi bara varit inne.

pepparkakor lillajulsafton

Vi mös till det med glögg och pepparkakor på degen jag gjorde. Riktigt riktigt goda och knapriga är de. Fatta att det smakar kanel även om pepparkakorna inte sett kanel, inte ens burken. Nu kanske ni undrar vad det är för pepparkakor egentligen som inte har någon kanel. Det är pepparkakor som min syster också kan äta.

Jag tittade på julpyntslådan igår då jag plockade fram tomteluvorna. Viggo hade lillajulfest på förskolan idag. Men orkade inte plocka fram något pynt än. Känns som att våra ytor inte hålls tomma på tavara, så vad är idén att plocka fram mera grejer som bara gör synen stökigare. Jag hinner ändra mej ännu, röja lite och plocka fram någon tomte.

En lillajulsgran ska det bli i år också, här sågas förra årets. Nu blir det inte en från gården och inte en köpt. Det blir en gjord på överlopps brädor från bygget. Jag visade vad jag ville ha och underbara sambon tillverkade. Nu torkar målade granen i garaget och i morgon flyttar den in. Tanken är att granen ska fungera som julkalender också. Får se hur det går.