En pepparkaksdeg

Små förberedelser inför jul börjar smyga in sej hos oss också. Igår hängde jag upp två pappersstjärnor i fönstren och barnens julkalender är en bit på vägen. Idag gjorde jag en pepparkaksdeg. Lovar att det blir flera före julafton. Denna deg är utan ägg och mjölk så att syster kan äta pepparkakor på diverse tillställningar före jul. Och så att vi på söndag kan baka pepparkakor med våra gäster.

pepparkaksdeg ingredienser

Nu har jag ingen aning om hur degen blir, om det går att baka ut och om pepparkakorna blir goda. Får bara vänta och se. Istället för mjölk använde jag inte vatten, som i flera recept, utan juice. Inte vilken juice som helst utan morotsjuice, som består till 70% av apelsin. Vi hade ingen annan användbar här hemma. Återkommer med rapport och recept om det blev bra pepparkakor.

ägg- och mjölkfri pepparkaksdeg

Ett svar på ”En pepparkaksdeg

  1. Pingback: Inför lillajul | Sagoborgen

Kommentarer är stängda.