Fotografera semlor

Jag bakade semlor på förmiddagen. Som vi sedan åt med soppan syster hade med sej. Hela tiden hade jag i tankarna att ta några bilder på semlorna som den här gången blev riktigt snygga. Sedan blev det mellanmål och semlorna var ännu ofotograferade. Efter middagen insåg jag att det inte blev någon bild medan det var ljust ute, hur ljust det nu sen var den här gråa regniga dagen. Var redan färdig att ge upp, alternativt försöka ta någon bild med belysningen här hemma.

semlor keso morot

Efter ett kort velande beslöt jag att försöka med det lilla dagsljus som fanns kvar. Kameran i ena handen, tallriken med semlor i den andra och alla lampor släckta, förutom ljusslingan jag glömde märker jag på den nedre bilden. Tog några bilder där jag höll tallriken semlor nästan fast i fönstret för att få mest nytta av ljuset. Så nu har jag några bilder på mina fina keso-morot semlor. Smaken var det inget fel på heller, kan hända jag föråt mej på dessa godingar. Länge leve dagsljus!

keso semlor