Familjen i Stockholm

stockholm skärgård

Det sista inlägget om vår korta semesterresa, vår vistelse i Stockholm under kryssningen. Tanken var att hoppa på Siljas buss och stiga av vid slottet. Herren i infon var vänlig nog att hänvisa oss till Stockholms lokaltrafik, där åker vuxna gratis då de har barnvagn med sej. Vi hade två, ingen kostnad för oss där. Bussen vi tog, nummer 76, hade hållplats precis utanför terminalen.

buss 76

Vi fick uppleva en solig vacker dag i Stockholm, det kändes som vår även om det bara är början av februari.

slottet stockholm

Vi steg av bussen vid slottet. Planen var att besöka Livrustkammaren, kolla gamla rustningar och smycken och sånt. Men. Stället är stängt på måndagar. Snopet.

livrustkammaren

Istället gick vi runt slottet och kollade på vakterna och kanonerna.
fotografera slottet

Jag fäste uppmärksamhet vid denna person som fotograferade så där som Muminpappan gör i ett Mumin avsnitt med en riktigt gammal kamera och duk över huvud och allt. Lite fundersam blev jag, han tog bilder på de där runda pelarna. Varför då?

polpette

Vi lunchade på en mysig restaurang på Drottninggatan, Polpette heter stället. Trevlig personal, vi fick utan vidare skuffa in två barnvagnar där, och mycket smaklig mat dessutom.

lejonstaty

Vi fortsatte färden via Sergels torg till Gallerian där vi fikade och gick i leksaksaffär. Vidare förbi NK och buss nummer 76 tillbaka till båten. Perfektion! Jag hann till och med sticka in mej i en bokhandel och fylla på lagret med pysselböcker för kommande resor och restaurangbesök.