Familjen på båten

Vi åkte med Silja Serenade på vår kryssning. Vi bodde uppe på 11 våningen i en familjehytt med fönster mot promenaden. Familyhytten var skönt rymlig med soffa och kylskåp. Viggo och Elin sov i övre sängarna och Aron i en resesäng. Barnen trivdes i hytten och stundvis var det svårt att slita sej därifrån. Stort plus för att vi som bra två nätter, inga problem med fem personer i samma rum. Även om Aron vaknade lite väl tidigt första morgonen.

family hytt

Vi åt alla måltider i Buffén, det kändes enklast så. Alla fick plockade det som smakade bäst och ingen väntan på mat.

kryssning buffé

Jag är positivt överraskad över hur god maten var. Jag åt gärna där båda eftermiddagarna, det fanns nytt att smaka på andra dagen också då magen inte orkade smaka på allt första gången.

efterrätt buffé

När barnen ätit klart plockade vi fram pysselböcker med klisternmärken åt Elin och Viggo samt ipaden med Babblarna åt Aron. På det viset fick vi föräldrar äta vidare en stund till.

babblarna ipad

Lekrummet med bollhav var inte något för vår familj denna resa. En gång tittade vi, men ingen ville stanna där. Rummet med olika bilspel var en hit. Viggo och Elin ”körde” motorcyklar hur länge som helst. Här var  vi upprepade gånger.

köra motorcykel kryssning

Aron gillade mest hyttkorridoren, promenaden och trapporna.

kryssning serenade

Vi hann med en tur till nattklubben också, på en (Mumin)drink och mjölk. Inget band spelade då ännu, men vi fick lyssna på musik ur högtalarna och andra barn yrade runt på dansgovlet. Våra barn yrade runt bland de tomma borden och stolarna.

Det blir ett inlägg ännu om vår korta tid i Stockholm.