Mannen och maten

Inspirerad av Hannas wokmiddag här en dag blev det wok för samtliga här idag. Nu undrar jag varför jag inte tidigare gjort samma mat åt hela familjen? Eller jag har flera gånger tänkt göra, men ballat bort det med något Aron inte får äta än. Denna wok lyckades jag tillreda på ett Aron vänligt sätt. Riset vi åt till blev också smaklöst och passade honom bra. Dags att skärpa mej, för visst var det lätt.

äter själv

Jag har dragit mej från att låta Aron äta själv. Med två barn i bagaget som fått äta själv från ung ålder har jag bara inte orkat ta den shown en tredje gång. Nu då han snart är 10 månader och närmar sej ett år inser jag att jag inte kan mata honom i det oändliga hur prydligt det än är så.

äter med sked

Middagen serverades från egen tallrik med sked att äta med. Först såg han mycket förundrad ut och blandade lite med skeden i maten.Försiktigt började han plocka åt sej ris och majs och morot. Broccolin undvek han länge. Det mesta prickade han i munnen, med fingrarna eller handen, skeden höll han ett hårt grepp om.

fingermat

Det är länge sedan Aron suttit så här tyst då han ätit och aldrig har jag sett honom så här koncentrerad på något. Jag tror minsann han gillade att äta själv. När magen var mätt och jag inte var kvick nog att ta tallriken av honom, låg den ju så klart upp och ner på golvet. Nästa gång är jag skarp på slutet.

med egna fingrar

Studerar en mina bilder mer noga ser en att ingen av dem lika till färgen. Mest den vita som skiftar olika. Jag testar färgtemperatur (kelvin) inställningar för att få bort det gula ljuset. Inte lätt, inte lätt. Och minst lätt då de gula ljuskällorna har olika nyanser alltså temperatur. Det jag gillar med testkameran 70D (till skillnad från min egen 650D) är att det går att ställa in kelvin värdet själv på skalan. Jag vill inte skicka tillbaka denna kamera alls!

ingen babymat