Nio månader

Aron blev nio månader, 39 veckor, idag. Förra månadens inlägg finns här. Då fick han inte äta själv och det får han inte i denna dag göra. Men har om dagen när han ätit klart flyttade jag över resten av maten i en liten skål åt honom. Sedan fick han äta resten själv. Han brukar ha en kort plastsked själv då jag matar som jag sätter mat på åt honom. Den skeden är han riktigt duktig att föra till munnen. Han sken som solen då han fick tallriken framför sej och försökte få mat på skeden och vidare i munnen. Kanske han kan få äta själv igen någon dag. Banan- och päronbitar får han plocka själv. För övrigt gillar han frukt, men inte satsumas än.

äta själv

Aron har börjat stå korta stunder utan stöd och håller balansen rätt fint. Får se när han försöker ta steg. Gå gör han ju med stöd och längs med möbler och dylikt.

nio månader

Han har ett underbart skratt och en egen humor. Älskar när Viggo eller Elin leker och busar med honom. Visst duger det med mamma och pappa också. Han leker gärna med riktiga leksaker och har börjat intressera sej för böcker och djur. Speciellt gillar han katter och hundar på bild och bild med ljud är toppen.

glad aron

Aron somnar själv på kvällen de flesta gånger. Det verkar som han störs om någondera av oss sitter hos honom. Några gånger kan vi behövas hos honom före han somnar. Han vaknar två till tre gånger i natten, ibland fler. Hittills har jag ammat honom en till två gånger. Men efter lördagens fest försöker jag sluta med nattmat från mej och övergå till mjölk på flaska. Den vägen hoppas jag vi snart får bort nattätandet. Han har två tänder i nedre käken och så som dreglet rinner tippar jag att han snart har tänder i övre raden också.