Vi börjar röja i knut och skåp

Vi fortsätter njuta av våren som hälsar på. Jag väntar egentligen inte alls på kommande helgen och allt är vädrets fel (vill inte ha vinter). Eller visst väntar jag, vi ska ju få vänner på besök.

mulle meck båt

Elin ville ha Ina med ut i vagnen. Det passade jätte bra och vagnen dockvagnen blev en utevagn efter en vinter inne. Skönt med en stor pryl mindre här inne.

ina ute

På tal om prylar. Mitt huvud kretsar kring sakmängden i hemmet något grymt just nu. Det känns som vi drunknar i våra grejer. Allt har inte en plats och det ligger högar lite var stans. Och det stör mej, får inte ro medan allt är stökigt, även om vi aldrig har det så där inredningstidnings prydligt hos oss. Vi har sakta, men säkert påbörjat städning bland sakerna. Sånt vi inte behöver ska bort för gott. Sånt vi kan leva utan en tid ska förvaras medan vi säljer vårt hem och bygger nytt hem. Men det går inte att sälja hem så länge det svämmar över med egendom. Jag har börjat rensandet bland för små barnkläder och främst då flickplagg plus sådant jag inte vill spara från Viggo till Aron. Från lördag framåt har jag bord på Nella&Nuttu i Esbo och jag hoppas på att bli av med mycket. Sakta sakta mot våra mål.

vagnar på gården

6 svar på ”Vi börjar röja i knut och skåp

 1. Vi har lite samma problem som er, för mycket saker. Eller egentligen har vi inte så mycket saker, det är bara det att vi bor rätt trångt så få saker får egentligen plats. Har försökt röja med hårda tag och ska försöka fixa loppisbord snart så man skulle bli av med lite grejer. Har donerat bort lite smått via fb och känslan när en onödig pryl lämnar hemmet är ju nästan beroendeframkallande!

  • Javisst blir man beroende av den där känslan. Jag vill bara röja allt nu direkt. Vi har däremot en hel del vi klarar oss utan. Ska bli jätte skönt att få bort allt sånt vi inte behöver. Tänker då absolut inte bära in en endaste en onödig pryl i det nya hemmet, inga tänk-om-vi-nångång-kan-behöva-saker ska med.

 2. Känner igen känslan, vi har såååå mycket prylar och fler tycks det bli hela tiden och jag som aldrig varit särskilt ordningsam och pedant känner att jag får ingen ro i mitt hem. Det stör mig helt ofantligt att det inte blir ngn ordning och reda här hos oss. Hur mycket jag än trivs i vårt hem så är detta hus INTE byggt för en familj i vår storlek. Det finns så knappt med förvaringsutrymmen (det är ju inte alls vår mängd av saker som är orsaken…) att jag inte gör annat än går och plockar och städar stup i kvarten och ändå ser det helt bombat ut… Tror på allvar att det skulle vara bra om man tillsammans med en utanför familjen skulle gå igenom hemmet, då skulle det säkert slängas/göras av med en hel massa bara för att man inte skulle täckas säga att man kanske ännu tror att man någongång i framtiden KANSKE kommer att vilja/behöva använda prylarna…
  Tröstar mig att det säkert är liknande i många andra familjer men när ni nu bygger nytt så satsa på vettiga förvaringsutrymmen!

  kram

  • Men man blir stressad med mindre då det dag ut och dag in ser lika ut utan att man hinner hitta en lösning. Kanske det störde lite mindre om man jobbade dagarna, men när man är hemma typ 24/7 så stör all oreda fruktansvärt mycket.

  • Tack! Inspireras av dina ordningsinlägg alla gånger. Jag har en känsla att jag inte kommer att behöva bära hem många plagg, försökte hålla prisena låga.

Kommentarer är stängda.