Med familjen i backen

Vi åt ett ordentligt mellanmål och gick ut i backen medan det ännu var ljust. Solskenet från dagen var borta och himlen täcktes av ett tjockt molnlager. Vädret var skönt, inte för kallt eller blåsigt. Det var folktomt i båda backarna vi besökte. Den övriga familjen njöt av att åka, jag nöjde mej med att fotografera dem. Eller försöka, fick inga inställningar vettigt där ute. Försökte skynda då fingrarna frös fort. Egentligen hade jag gärna åkt jag med, men kroppen och jag har inte varit på samma blad i boken idag, om vi säger så.

Det får gärna snöa lite mera. Det finns rätt magert med snö i backarna och sanden /gruset skrapar sönder kälke och pulka. Vi sparar ännu den kälken barnen fick i julklapp och fortsätter slita sönder pulkan och min gamla stiga.

När vi var färdiga med åkandet lektes det en stund i lekparken varpå vi tog en kort runda i skogen. Barnens kinder blev rosigt röda och alla njöt av den friska luften. Till slut tyckte Elin det var dags att gå hemåt. Hemma värmde vi kakao som mättade magarna tills den sena middagspizzan blev klar.

färdig att åka ensam på stiga på stiga efter ett åk snö natur snö natur 2 stackars pulka varm kakao