Nästintill perfekt

För en timme sedan hade denna dag slutat perfekt. Men men. För nöja mej med ett nästan perfekt istället. Nu undrar ni förstås vad som förstörde denna dag. Och någon kanske undrar vad som gjorde denna dag så perfekt.

Joo. Vi började med att sova till klockan 6.22, underbart efter många mornar då klockan visat 5 och något. Efter frukost och lite lek åkte två glada barn och en man iväg till farmor och farfar. Jag fick dammsuga igen (jag gjorde det igår också) och torka damm i lugn och ro. Jag fick baka en andra version på en rödbet-getost-fetaost paj. Recept jag utgick ifrån finns här.

Jag fick förbereda trakteringen inför lunchen efter me&i klädparty utan avbrott. Bjöd, förutom pajen, på bulgur-feta-broilersallad, tortillasushi och efterrätt. Mojito-ostkaka som jag blev sugen på då jag så det här inlägget. Använde detta recept.

Samt chokladcupcakes med pätkis och frosting med mjölkchoklad. (som ser ut som bajskorvar pritsade med den tyllen jag valde, hups!)

Sedan fick sällskap av systern. Vi experimenterade med vår version av kolokitokeftedes. Ni får receptet på dessa zuccinibollar bara vi testat våra förändringar vi vill göra.

Gästerna anlände. Härligt att umgås en stund med vänner och få se på fina färgglada kläder. Köpte kanske några plagg, vi återkommer till det en annan gång. Jag fick en liten gåva också då jag var värdinna för kalaset.

Jag fick en liten stunds lugn och tystnad före familjen kom och hämtade mej. Vi åkte på inflyttningsfest. Fick umgås med flera kompisar och deras söta barn, se ett fint nytt hus och äta gott. Blev lite sugen på ett hus med stora rum och utrymme. Men vill inte bo i skogen.

Jag och barnen åkte hem. Usch för dimman på vägen. Pluss för två vakna under bilresan. Lite lek med hemnycklar och bilnycklar, kvällsgröt, frukt i mängder, saga, sånger och god natt.

Perfekt! så här långt.

Sen insåg jag att tvätten hade blivit oupphängd tidigare. Fick inte upp locket, något fel?! Joo, maskinen hade aldrig tvätta byket, aldrig gjort annat än tagit in lite vatten och löst upp tvättmedlet. Där sjönk humöret. Jag försökte starta om maskinen några gånger, men nej. Jag hoppas innerligt att det är något jag inte fattar och att den går igång imorgon. Annars får jag packa med den blöta tvätten till mamma imorgon och så får vi väl skaffa en ny maskin. Inte kul, inte det minsta.

8 svar på ”Nästintill perfekt

  1. Härregud så alla dina bakverk ser goda ut!! Jag e lite avis för kan inte på ngt sätt åstadkomma ngt så där mumsigt och fint….Skulle vilja, men kan helt enkelt inte. Skall försöka mig på cupcakes här ngn dag då jag fått sova lite mera och har en lugn stund. Dom ser nog lite lustiga ut hihihi men smakar säkert supergott!

    • Smaken var det inget fel på, men en stjärn-tyll istället hade gjort susen. Du ska absolut baka cupcakes, inte svårt! Grädda bara inte för länge, då blir det torrt.

  2. Tusen tack att jag fick komma och visa kläderna! Jätteskoj! Och trakteringen, helt suveränt gott!!! Sku man kunna på cupcakes receptet? 🙂

Kommentarer är stängda.