Höjden av tröghet, typ

Barnen har tillfrisknat. Härligt! Men jag degar omkring med lite snuva, lite hosta, lite ont i halsen, lite kallt, lite varmt. Det bästa vore om jag fick ligga på soffan från morgon till kväll. Men hemmamamman kan inte annat än fixa vardagen. Som tur behöver man inte köra för fullt, det går att dra ner på allt. Vi har ätit spenatplättar och leverlåda. Det har inte dammsugits på lääääänge. Tvättmaskinen snurrar sällan, smutstvätt svämmar över. Jag har inte fotograferat just alls och bloggat lika lite. Jag har bara inte orkat. Istället koncentrerar jag mej på att ta oss från morgon till kväll. Viggo har varit på klubben alla tre dagar. Vi har handlat strumpor med Elin. Vi har träffat kompisar som också varit flunssiga. Vi har haft systern hos oss. Jag har druckit mer tee än på många år. Lite maglagning har jag sysslat med, gjort smaskig spök kyckling och god maletköttsås.

Elin har lärt sej dricka från glas. Och vi har tagit bort babybågen från hennes stol. (På bilden är den ännu på plats.)

Viggo har gjort varit till kyrkan, för första gången, med klubben. Det var mycket spännande. (Jag har inte varit inne i denna kyrka ännu.)

Elin har promenerat mycket istället för att bara åka vagn. Hon gillar. (Och jag, då har vagnen varit lätt att skuffa.)

Viggo syns bra i sin trafikväst. (Förlåt att jag bländar er alla.)

Nu tycker jag det är dags att sluta vara semi-förkyld och mycket trög. Det är tråkigt i längden. Jag hoppas på en bra fredag. Vi ska baka och fixa lite annat gott inför lördagen. Och dammsuga.

 

4 svar på ”Höjden av tröghet, typ

 1. Krya på dig! Helt ruttet att vara sjuk då man har barnen hemma, man får liksom no mercy…:/ Vad Elin är duktig!! Leona har nu hittat på att man bara skall hälla ut mjölken från muggen och klottar så mycket att vi typ inte kan ge henne någon annan mugg än näbbmuggen. Elvin brukar också ännu dricka från näbbmugg då han är på ”bushumör” (dvs. nästan alltid) för vi orkar inte städa upp mjölken från golvet hela tiden. Kanske de sen lär sig att dricka fint i gymnasiet senast?

  Tack för sovpåsen, fick den av ”kuriren” igår. Verkar vara passlig och lättar betydligt min vardag!

  Prova förresten att dricka Strath ifall ni e ofta sjuka. Vi har gett barnen en tsk varje morgon hela hösten, och de har kommit lindrigt undan alla flunsor (kopkop). http://jennipenny.com/2011/10/21/dagens-melodi/
  Finns att köpa bl.a. i Life butiken. Vi kallar det ”eliksir” och barnen köar med munnarna öppna som små fågelungar för att få en sked av detta (+superstark d-vitamin och fiskleverolja) fastän det smakar pyton…:/

 2. Joo, det är nog tungt att vara sjuk med barnen hemma. Tack för tipset om dunder-elixiret. Ska absolut införskaffas. Är det en hälsokostaffär som gäller? Minns du var du köpte det?

  Fint att påsen kom fram och kommer i användning 🙂

  Visst händer det mjölkolyckor här också. Kanske lite mer sällan än då hon drack ur pipmugg, tycker mjälken var överallt alla gånger då. Nu är det bara varannan måltid mjölken skvätter från nånderas glas. 😉

Kommentarer är stängda.