Bland lådor, skåp och kärl

En dag i Esbo. Skåpstädning, skåpstädning, skåpstädning. Och ännu lite skåpstädning. Varvat med lite packande. Mamma ska flytta ut ur huset där vi alla bott sedan år 1990. Vi barn har ju då alltså flyttat ut i tur och ordning. Det finns en hel del saker att gå igenom. Mycket ska hänga med till nya hemmet, men en hel del saker ska bort. Vi har fyndat allt från legon och dockvagn från 80-talet, till tee kannans värmare och gammal hushållsvåg. (Om nån är intresserad så är det bara att ropa hepp! Det finns också tre Riihimäki glasburkar i olika storlekar utan lock)

Dockkärran var tyvärr i ett sådant skick att jag inte orkar göra nåt åt den. Annars hade den varit perfekt. Hjulen är sneda och ett rör inte golvet, rost finns det gott om och tyget borde bytas ut i sin helhet. Det fanns också kvar en ”emmaljunga” dockvagn, men som kommer att gå samma öde till mötes som kärran. Legona, de kommer att finnas kvar.

Bland köksgrejerna fanns många fina glasburkar och några plåtburkar jag gärna hade plockat med mej hem. Men det finns inte plats i våra skåp, det är redan överfullt. Får göra en skåprensning här hemma också nu i samma veva. Hos mamma fortsätter vi en anna dag igen. Det finns mycket kvar att fixa, men tillsammans klarar vi det.

8 svar på ”Bland lådor, skåp och kärl

  1. Härliga grejer fanns där 🙂 Ja tycker vi kom mycket långt på en dag, o dessutom va de helt skoj 😀

  2. Vi har en likadan röd vagn här från min barndom, sned och med dåligt tyg men åtminstone rostfri så den få hänga med.
    Legon har vi likadana djurfigurer av i våra lekar. Men inte sådär fin karusell och båt, tyvärr. De var från andra set. Roligt att se helt samma grejor som vi haft som barn. 🙂

    • Ska nog ännu ge vagnen en funderare, om den inte hamnat i soporna. Kan ju ha den som ute vagn. De är härliga de där djurfigurerna, bra storlek också. 🙂

Kommentarer är stängda.