Runt Bodomsjön

bilmuseum

Det var inte svårt att få med oss på dagens utfärdsförslag, Bilmuseet i Esbo. Mina killar tjoade i kapp då de hörde vart vi var på väg. På plats och ställe halvsprang barnen igenom utställningen, så ivriga var de.

runt

Bilmuseet ligger i Esbo, ca 8 km från ring3:an förbi Oitans Angry Birds lekpark. På flera ställen längs vägen skymtar man Bodomsjön. Vi funderade om de som paddlar iväg med supbräder från stranden vid Oitans orkar så långt vi körde.

bilmuseum automuseo espoo

Många gamla bilar och motorcyklar och andra cyklar fanns att beskåda. De flesta ägs av privatpersoner som lånar ut sina fordon till museet.

gammal motorcykel

Det var svårt att hålla ivriga fingrarna i styr då alla detaljer var jätte intressanta att peta på. Barn under skolåldern är förresten gratis, äldre barn kostar 3€ och vuxna 6€. Rekommenderar ett besök för bilintresserade, kanske en mulen eller regnig semesterdag.

margreteberg

Vi fortsatte vår bilfärd runt Bodomsjön, körde förbi Master golf eller egentligen igenom då det fanns greener på båda sidorna om vägen. Vi kom till slut fram till Margreteberg. Lek i parken och picnic i ett öppet lusthus.

askvader

Under vår vistelse i parken drog många gråa moln förbi. Sedan började det mullra för nära tyckte vi och det var dags att bryta upp för dagen. Halvvägs till bilen fick vi ta till springstegen, då kom regnet. Våra sommarutfärder tycks kantas av regn och åska.