Några ord om Canon EOS M10

Vet ni, det lönar sej alltid att gå igenom en försändelse noga. Lånetiden för Canon EOS M10 närmar sej slutet och jag började packa in tillbehören i lådan. Då stöter jag på ett objektiv jag inte märkt under dessa två veckor. Ett litet 22mm f/2 stm för att vara exakt.

canon eos m10 22mm

Idag har jag snabbtestat objektivet tillsammans med kameran. Denna upsättning föll mej i smaken mycket mer än kameran tillsammans med 15-45mm objektivet. Synd att jag inte märkte objektivet tidigare.

testar kamera

Kameran har inte väckt ett ha-begär hos mej under denna låneperiod. Visst är den bra, men inte det jag är ute efter. Kanske lite mer det jag vill ha av en liten kamera då tillsammans med 22mm objektivet. Jag gillar objektiv med ordentlig ljusstyrka och ett f-värde som är detsamma hur jag än zoomar, om det går att zooma.

maskros

EOS M 10 är en liten kamera, med många bra egenskaper. Det jag gillar är att den går att ställa in som jag själv vill. Samtidigt finns det auto-läge och andra kreativa fotograferingslägen, dem testade jag inte. Kameran saknar titthål, vilket jag saknade, det går enbart att se på den rätt stora skärmen. Skärmen i sin tur går att att vinkla i 180°, enbart för att kunna ta selfies. Håhåååh. Storleken på kameran var också i mitt tycke, liten och lätt att ha med. En prisvärd liten systemkamera för den som är ute efter något mer än en pocketkamera.

ekblad

Ett svar på ”Några ord om Canon EOS M10

Kommentarer är stängda.