Stockholms kryssning

På måndag åkte barnen, min mamma och jag på en kryssning till Stockholm. Ivriga barn (och vuxna) hela resan igenom. Det blev mat och lek på båten. De två yngre stortrivdes i bollhavet, medan den äldsta klättrade längs (klätter)väggen. Jag ska inte glömma shoppingen för de egna pengarna. Det handlades lego, handväska och motorcykel, bland annat. I buffén betedde sej barnen bra mycket bättre än många vuxna som gick före i köerna. Andra kvällen åt vi på mysig italiensk restaurang i stället.

kryssning silja symphony
ute pa dack
helsingfors
valkomstdrinkhavet solen

I Stockholm hade vi siktat in oss på Humlegårdens lekpark. Tunnelbana några hållplatser och orientering med kartan i handen för att hitta rätt. En fin park med stora lummiga träd och vackra planteringar öppnade sej framför oss. Här hade jag gärna gått omkring och beundrat, men tre röster beordrade lekpark och vi fick gå vidare. Lekparken var inte fy skam den heller. Lunch på stan efter nån timmes lek och tunnelbanan tillbaka till båten från Sergelstorg. Mera Stockholm får bli till en annan resa.

humlegarden parklek
tulpaner humlegarden
ek
vaniljbullar hytten

Hemresan såg rätt lika ut som den första kvällen. Förutom mera häng i leklandet. Aron önskade glass till efterrätt, egentligen önskade han glass till middag, och vi åt på spice ice i bredvid bollhavet. Barnen hade inte ens märkt att det fanns en glassbar i leklandet.

middag kryssning
glass

I sin helhet hade vi en så bra resa man bara kan ha då man reser med tre barn. Trötta, men lyckliga kom vi hem på eftermiddagen. Först på eftermiddagen för bilen som var på service blev klar först då och inte igår på eftermiddagen. Nu två dagar vardag och sedan helg igen.

Alla bilder tagna med Canon EOS M10 kameran jag har till låns ännu några dagar.

6 svar på ”Stockholms kryssning

  1. Humlegården? Står det på kartan? Vilken tunnelbanestation ska man sikta in sig på?

    • Jag tycker Humlegården fanns på kartan, åtminstone parken finns som ett grönområde. Vi steg av på Östermalm. Googla humlegården parklek eller bara humlegården så hittar du parken på karta.

  2. Ska lägga till Humlegården I Stockholmsguiden 🙂 Ni åkte visst Silja? Funderar på Sverige-bilsemester i sommar.
    Hur verkar kameran? Vilken är bättre M10, G5 eller G7? Priset definitivt bättre på M10.

    • Lönar sej, fin park och lekpark. Plus för att parken har ett hus med toaletter. Jo, vi åkte med Silja. Återkommer med kameran. Gillar kanske mest den jag hade till Amsterdam. inget fel på denna nog heller.

Kommentarer är stängda.