Nya objektivet i skogen

sigma 17-50mm

Köpte ett nytt objektiv, ett sigma 17-50mm f/2.8 OS HSM, som jag igår hämtade på matkahuolto och idag har använt för första gången. Riktigt nöjd med efter första intrycket denna mera budjet vänliga variant till drömmen om ett 24-70mm eller liknande. Det finns egentligen hur många objektiv som helst som jag drömmer om.

mellanmal i skogen

Trevligt med zoom och den vidare 17mm möjligheten jämfört med min pannkaka 40mm. Även om jag stortrivs med min pannkaka saknar jag vidare vyer ibland. Ska bli härligt att ta bilder på bygget med det nya objektivet.

mellis i skogen

Vi gick upp på berget med barnen, på en liten skogsutfärd. På berget hade vi det riktigt roligt även om vägen från köket där vi packade matsäcken via tamburen där vi klädde oss inte var den lättaste idag. Det var många törnar på vägen. Tillbaka till berget. Bilden på Aron här ovanför och bilden på enen här nedan är tagna från samma ställe, jag har inte rört mej utan bara använt zoomen.

motljus sigma 17-55mm tall motsols

Skönt att lufta barnen och sej själv där ute i skogen. Barnen trivs då vi väl har tagit oss över grälet att komma ut eller klä på. Aron vill sällan gå in eller bort från skogen. Han tycker om att gå och klättra och utforska. De äldre hade någon lek på gång, de balanserade och klättra och samarbetade.

klattra pa stora stenen

Elin kom inte upp på stenen utan hjälp, så Viggo puttade lite. Jag stod vid sidan om och beundrade, för visst kan de, bara de vill.

zoom out