På vår egen skridskoplan

isvag potten

Efter dagarna med -25 var vi säkra på att dammen vid huset var tillräckligt frusen. Ut med familjen och fram med snöskovlar och sopborstar, isen ska fram.

skrinna

Vår egen skrinnskoplan tog form medan jag letade fram skridskor på vinden. Viggo är den enda av oss som skrinnat denna vinter. Han har varit i ishallen med förskolan och storgillat det.

viggo skrinnar

Och visst märktes det att han tränat, som han utvecklats sen förra vintern. Han skrinnade länge, föll ibland, bromsade lite, skrinnade lite baklänges.

aron skrinnar

Jag hade inte tagit ut skrinnskor åt Aron, fy mej. Men där satt han på bänken och ville ha skridskor på fötterna. Som han kämpade sen och som han var stolt då han stod en stund själv på isen.

elin skrinnar

Och Elin. Hon utvecklades i våra ögon under den kvarten hon skrinnade. Först ville hon bara hålla pappa i händerna och hölls inte alls själv på benen. Sedan vågade hon röra sej själv på isen och det gick riktigt bra.

pojkarna skrinnar
skrinna pausbank

Mitt lilla hockeylag. Kanske jag får på mej mina skridskor också denna säsong. Det är en tid sen senast vill jag påstå.

3 svar på ”På vår egen skridskoplan

    • Men nu är den planen bara ett minne. Det snöade för mycket på en gång och ingen orkade skotta så mycket. Snön tryckte isen som sprack, vatten läckte igenom om förstörde ytan. Men en liten plan har vi orkat fixa som är i rätt bra skick.

  1. Pingback: Korta roddturer | Sagoborgen

Kommentarer är stängda.