Nya sovplatser

Tills idag har Viggo och Elin delat rum. De har sovit i våningsäng sedan Elin lämnade spjälsängen. Aron har sedan han föddes sovit med oss i samma rum i egen säng.

ny ordning

I det nya hemmet är det tänkt att Viggo ska få eget rum och de två yngre delar rum. Vi tog tag i det nu redan. Tänkte att det kan vara på sin plats att inte ändra på allt först när vi flyttar. Det blir en stor förändring oberoende att flytta. Därför bar vi omkring sängarna idag.

Vår säng ut ur sovrummet och in bakom soffan i vardagsrummet. Elins säng i samma rum med Arons. Viggos säng blev ensam kvar i barnens rum. Först fick hans säng en ny plats, men han valde att få den flytta till den bekanta knuten igen. Det kändes konstigt för honom att sova ensam. Aron och Elin hade det lite pratigt och fnittrigt före de somnade. Aron är ju van att somna ensam även om han är van att vi sover med honom under natten. Nu ska vi vuxna också lära oss att sova på ny plats. Jag kommer säkert att gå in i väggen på natten på väg till toaletten.

Imorgon får vi fortsätta bära omkring leksaker och möbler. Allt hade vi inte tid att få på rätt plats före de små lade sej för natten. Jag tror vi är ett steg närmare leksaksfritt vardagsrum när vi möblerat klart. Skrattar nästan högt, vårt vardagsrum kommer nog inte att bli leksaksfritt på en tid. Barnen tenderar bära dit ett och annat och sällan hittar sakerna sina egna platser när de lekt klart. Men lekköket och en liten leksakskista hoppas jag flyttar in hos Aron och Elin.

Ett svar på ”Nya sovplatser

  1. Pingback: Sovrummet, nej vardagsrummet | Sagoborgen

Kommentarer är stängda.