Familjesemestern i Helsingfors

Nu är vi hemma igen. Efter två nätter på hotell i Helsingfors. Rekommenderar varmt Sokos hotell Vaakuna. Vårt rum på sjätte våningen imponerade på oss alla med utsikten över Mannerheimvägen, Kampen och riksdagshuset. Det var minsann inte tråkigt att sitta på breda fönsterbrädet och titta ner på gatan.

vakna i helsingfors

Frukosten var det heller inget fel på. På tionde våningen såg vi bara ännu längre. Det fanns ett skild del av restaurangen för barnfamiljer med egen morgonmålsdukning. Ni tror mej inte nu, men det var lugnare på familjesidan än på den allmänna sidan. Båda gångerna vi var och äta var det glest med familjer och allas barn betedde sej fenomenalt. Fortfarande en utmaning att få Aron att sitta längre än vid bordet.

morgonmål på hotellet

Under tisdagen besökte vi lekparker i så väl Kampen och Brunnsparken. Alla parker gillades av barnen och oss vuxna. Parken i Kampen, där var Esbo och Kyrkslätt bussarna kör ner i tunneln, besökte vi en gång till i dag på förmiddagen. Visste ni förresten att Kyrkslätt bussarna numera åker från Esboterminalen och inte från fjärrtrafiken som tidigare. Kanske urgammal info, men jag har tydligen inte åkt buss på evigheter.

lekpark kampen
brunnsparken semester
gunga kampen

Igår på eftermiddagen tog vi båten över till Högholmen. Ett roligt besök så där på kvällskvisten.

högholmen zoo
högholmen
tiger högholmen
familjen högholmen semester

Viggo och Elin har lekt semester sedan vi kom hem. Rullat omkring på resväskan och åkt tåg, buss och flygplan. Viggo skrev en skylt att hänga på dörren med texten inte koma o steda, lik den vi hängde på dörren igår. Senare suckade de och tyckte vi kunde ha stannat längre i Helsingfors, det tyckte om att vara där. Vår resa får med andra ord mer än väl godkänt av samtliga i familjen.

2 svar på ”Familjesemestern i Helsingfors

  1. Oj dendär tigern! Scary 😀 Va skönt med lyckad semester o varför INTE åka bara en halvtimme bort hemifrån?? Genialt ju!

    • Mycket genialt eller hur! Tiger var på hugget och speciellt då lejonkungen hade något att påstå i sin bur blev tiger mer rastlös.

Kommentarer är stängda.