På stadsemester

Vår familj åkte iväg på semester till huvudstaden. Vi tänkte först på Stockholm, sedan på andra inhemska städer och slutligen föll valet för Helsingfors. Mycket skönt att hoppa på tåget och en dryg halvtimme senare vara framme på semestern.

  
Aldrig hade vi trott att det vädret kunde bli så fint att vi alla klarade oss i shorts och t-shirt. 

   
 Vi lämnade bagaget på hotellet för att sköta incheckningen senare. Dags för lunch. Det blev ett bekant ställe från förra veckans besök här i stan, Friends&brgrs. Smarrigt även denna gång. Viggo gillade franskisarna mycket bättre än hamburgarställets och berömde dem flera gånger under måltiden. 
   
    
 Spåra till Borgbacken för Viggo, Elin och J. Jag promenerade med Aron så han fick sova lugnt en stund. Elin visade sej vara familjens fartdåre. Hon åkte i flera gratis attraktioner i repriser. Sken som solen och skrattade glatt under åkturerna.
   Vi avslutade dagen med middag på Loiste uppe på tionde våningen. Jag kan lätt säga att Viggo och Elin börjar vara en fröjd att ha med sej på restaurang medan Aron ännu måste växa några år. Snart dags att sluta ögonen för att ha energi för en ny dag på vår resa.