Ute på åkern

Det har varit rätt livat ute på alla åkrarna där längs vägarna denna vecka. Jag har ingen aning om vad traktorerna gör så här om våren, eller vad det kallas då de vänder upp och ner på jorden före de sår. Men strunt samma, traktorerna ser maffiga ut med sina dubbla hjul. Inget kul att möta en sådan på de smala vägarna kan jag tala om. Förutom traktorer kryllar det av måsar också som är ute efter mask och småkryp.

Inspirerad av traktorerna eller på jakt efter katten traskade Aron målmedvetet ut på åkern på morgonen. Strax fick han sällskap av syskonen. Viggo och Elin kom fort in i en barnen i Byllerbyn lek där de jobbade på åkern med att söndra jordklumpar. Diskussionen gick i samma banor som i sagan usch så solen skiner, usch så fåglarna kvittrar och härligt att det dammar. Roligt då de leker det de hört i sagor och ofta vidareutvecklar och fortsätter i samma karaktärer längre än det sagan handlat om.

på åkern
leka på åkern
leka bullerby barnen

2 svar på ”Ute på åkern

  1. Traktorerna plöjer med plog så att de blir plogtiltor(dem ni går på)de kan oxå göras på hösten,..sen harvar man för att kunna så å sen växer de 😉 kort version,vet inte om de ens ville veta 😀

    • Jess, tack för hjälpen! Det känns lite pinsamt att inte ha någon aning då jag pratar med barnen om traktorerna vi ser. Nu ska det väl gå lite bättre nästa gång.

Kommentarer är stängda.