JYMY -ett glass tips

Var en sväng till matbutiken med barnen. Det fanns allt mellan bröd och raw-choklad att smaka på, vi smakade förstås frisk på allt. Vi fastnade vid bordet där det bjöds på glass. Inte vilken glass som helst, utan JYMY – finländsk ekologisk glass.

jymy ekologisk inhemsk glass

Glassen tillverkas i en liten fabrik nära gården där korna samma morgon mjölkas. Alla smaker är äkta, jordbugg, lingon, kaffe latte, choklad och vanilj, inga konstigheter med där inte. Jag fick smaka på alla sorterna och goda var de, inte alla i min smak med de smakade på riktigt inte konstgjort.

jymy jäätelö

Köpte med mej en lite bägare som jag och Aron delade på efter butiksbesöket. Viggo och Elin hade sina egna glassar. Aron åt några skedar med god aptit och det kändes bra att ge av denna glass åt honom jämfört med någon med mycket tillsatser och essenser.

jymy jäätelö vanilja

Inte den billigaste glassen som går att hitta, men absolut en av de renaste och godaste. Pröva om ni råkar på den i glassdisken, ni blir inte besvikna! (hoppas jag)