Runt vårt matbord

Vår eftermiddag och kväll har kretsat kring matbordet och i köket. Jag började tillreda middag i Elins sällskap, hon rev sallad och skar gurka samt vårlök, och några timmar senare dukade vi redan undan efter kvällsmål. Vissa dagar blir det bara så att tiden i köket drar ut mer än planerat. Andra dagar värmer mikron maten på några minuter.

Jag hann aldrig äta middag med barnen, min tid gick åt till att skala potatisarna och kolla abborren på ben. Abborren har en lokal fiskare fiskat ute på Porkala fjärden tidigare idag och jag råkade stiga in på Gårdsboden i rättan tid kan man väl säga. Men det gör inget att jag fick sitta ensam och äta, det var en fröjd att se barnen slukade potatis och fisk utan konstigheter. Jag blev utan potatis, tre barn åt upp fem stycken. Det är goda potatisar man får köpa på Gårdsboden, för normalt äter barnen just en potatis.

abborre sparris

Medan jag åt min middag tittade de på Pikku Kakkonen och medan jag städade köket var det undra sa flundra. När jag rasade ner på soffan strax innan 18.30 meddelade Viggo att han var hungrig. En stund senare åt barnen kvällsmål.

dricka själv

Tillbaka till middagen med denna bild. Aron klättrade upp i sin stol med denna leksakskopp i handen. Före jag förstod vad han gjorde hällde han mjölk åt sej från pipmuggen, några få droppar fick han väl, och drack dem. Sedan upprepade han proceduren ett par gånger. Vad gör jag? Joo, häller mjölk åt honom i den lilla turkosa koppen. En perfekt storlek på mugg att träna dricka själv ur tycker jag. Han drack för övrigt mycket prydligt. Jag tror Aron kommer fortsätta träna dricka ur glas med någon leksakskopp i fortsättningen. Mycket lättare än ett tungt glas som dessutom kan gå sönder om det faller i golvet.

Till sist bild på mina blåögda underbaringar mitt i kvällsmaten. En med medvurst mellan tänderna, en med morot i munnen och en med bröd i handen. Ha en fin fredagkväll!

blå ögon
vackra ögon
ögon blå