Kastehelmi och brännboll

Vi tog oss ann Lohkotut Hinnat i Stora Äpplet med Elin och Aron. Gott om parkeringsplatser strax efter halv tio, annat var det när vi var klara två timmar senare. En orsak är visst att parkeringsplatserna minskat rejält då de utvidgar Äpplet och bygger metro. Jag var ute efter skålar från Iittalas Kastehelmi serie som var på erbjudande. Hem kom vi med skålarna och lite vårnytt åt barnen. Det viktigaste var fingervantar åt Elin. Stoltheten själv då hon nu har fingervantar precis som storebror.

shopping sällskap
iittala kastehelmi

Skålarna jag köpte kom genast i bruk då vi hade middagsgäster. Min bror med sambo kom hälsade på och vi åt glass till efterrätt. Inte bara en sorts glass, utan rentav fyra sorter fanns det av välja mellan. Av den enkla orsaken att jag inte gillade vare sej lakrits eller rocky road smaken som åt av förra veckoslutet. Efter glassen bjöd Viggo in oss alla att spela brännboll på vinden. Han spelade hellre brännboll än kollade Buu-klubben, då det inte fanns tid för både och. Fint att tv-program inte alla gånger är det viktigaste. Efter en halv timmes spel vinkade vi av gästerna och började kvällen med bastubad.