Det doftar jul

Jag hittade pepparkaksformerna, i lådan i Viggos klädskåp. Smart av mej att ha dem så nära och inte ute på vinden bland alla andra flyttlådor vi klarar oss utan medan vi bor här. Jag hade alltså inte en klar minnesbild av var jag packat ner formerna i sommar då vi flyttade.

baka pepparkakor

När formerna var funna var det bara att sätta igång julens första pepparkaksbak med Elin, Viggo och kusin-S. CD-spelaren spelade Arnes julmusik och vi hade det mysigt riktigt på riktigt. Jag hade till en viss mån föreställt mej mera stress och kaos, men den delen uteblev.

pepparkakor

När jag gräddade pepparkakorna spred sej den ljuva doften av jul i hemmet. I morgon fortsätter vi förberedelser inför jul, lillajulgran ska sågas ner och hämtas in. Förmodligen smyg äter vi en pepparkaka eller två också.

3 svar på ”Det doftar jul

  1. Pingback: Förbereder lillajul | Sagoborgen

  2. Åh jag längtar tills mina barn är så stora att man kan baka pepparkakor med dem! 😀 Tills dess hoppas jag ha fått pepparkaksreceptet av min fammo… DET receptet alltså, med stort R. 😉

    • Detta är första året som pepparkaks bakandet är roligt hela vägen igenom med barnen. Tidigare år har det varit mer stressande stundvis. Oj, låter bra med ett Recept! Hoppas du får vantarna på det snart 🙂

Kommentarer är stängda.