Fira en födelsedag

En födelsedag bör alltid firas, det piggar upp den vanliga vardagen. Pappan i huset fyllde år idag. Medan han var på jobb förberedde vi här hemma, slog in presenter, ritade kort och bakade kaka. I god tid före, ni förstår. Vissa gånger blir allt till samma dag, hur det än planeras på annat sätt.

Lite om kakan. Bland våra böcker i bokhyllan finns några Castor böcker, bävern ni vet, och bland dem Castor bakar. I den boken fyller Castor år och han bakar en sockerkaka tillsammans med Frippe. I slutet av boken finns receptet på kaka. Alla gånger vi läser boken ställs frågan ”När kan vi baka Castors kaka?” och alla gånger har det svarats ”Nån gång ska vi baka den”. Nu var denna nån gång. Med boken uppslagen gjorde som bävrarna i boken eller Elin och Viggo gjorde, jag övervakade att ingredienserna blev rätt. Två stoltare sockerbagare efter att en lyckad sockerkaka var gräddad får man leta efter.

castors sockerkaka

grattis pappa

På kvällen gratulerade vi J med gåva, sång och kaka. Ett mysigt litet kalas med tända ljus i mörkret. Grattis käraste!

fira födelsedag