Kameradrömmar

Det tisslas och tasslas i knutarna när det närmar sej jul. Jag återupptar drömmen och objektiv och kamera. Även om jag inte vet vad jag vill ha, har jag små aningar om vad jag vill av objektiven. Objektiven av den enkla orsak att jag inte tror de går att få mina önskemål i ett och samma objekiv eller kanske för en jätte jätte stor guldpeng.

För att lätta min beslutsångest skickade Canon mej en systemkamera med två objektiv. Kameran är en 70D och ena objektivet är EF 40mm f/2.8 STM, även kallad pannkakan. Det andra objektivet är ett zoom, 18-135mm. Nu ligger zoomen i lådan och objektivet med fast brännvidd är fast på huset. Första intrycket är bara positivt. Jag gillar mycket!

canon 70D kamera

Kamerahuset med objektivet är inte mycket längre än bara huset. Kameran känns robustare i handen jämfört med min egen 650D. Samtidigt är den inte för tung, utan går lätt att hantera och hålla i.

canon 70D 40mm objektiv

70D har ett annat utseende än min 650D och det känns ännu lite ovant att hitta alla inställningar under nya knappar.

testar canon 70D

Till sist en bild tagen med båda kamerorna. 650D med EF 50mm f/1.8 objektivet först och sist 70D med 40mm objektivet. Inställningarna försökte jag få identiska på båda kamerorna och i efterhand redigerade jag båda bilderna något ljusare.

canon 650D 50mm canon 70D 40mm

 

4 svar på ”Kameradrömmar

 1. Jag har en canon70D och är väldigt nöjd med den, uppdaterade från canon550d så det va rätt stor skillnad. Men nu har jag beslutsångest gällande vilket objektiv jag ska investera i till näst. 😛 Har funderat just på det där pannkaksobjektivet eller ett 35mm. Svåra beslut. 🙂

  • Roligt att höra att du gillar kameran! Men visst är 70D annorlunda jämfört med din gamla och min nuvarande, bara på ett positivt sätt. Jag har funderat på exakt samma objektiv (bland andra) som du och lider av beslutsångest! Det handlar om rätt stora summor pengar att sätta ut om man sedan inte gillar objektivet.. Berätta gärna vad du valt, när du gör ett beslut.

   • Precis! Därför tar det alltid så länge att besluta sig. Har canons förmånliga 50mm som jag tycker mycket om, det har hängt med några år nu. Men efter hand som man utvecklas så blir ju begäret efter bättre objektiv eller kamera större. Dyr hobby 😀
    Berättar absolut då jag kommit till något beslut om objektiven. Läser gärna om du eller någon annan skaffar nya objektiv så får man hur de är 🙂

 2. Pingback: En dröm blir sann | Sagoborgen

Kommentarer är stängda.