Första snövädret

första snön

På morgonen började det plötsligt snöa. När vi åkte iväg till dagis var marken inte mycket vit. Jag hoppades att det inte var ett långvarigt snöväder, för ville inte gärna köra hem med sommardäck under bilen på snöslaskiga vägarna. Även om det var regn mellan varven var det snö (slask) som kom ner då vi åkte hem igen på dagen. Inte det minsta kul att köra kan jag säga då vägarna var riktigt vita. Men med rätt hastighet, speciellt i kurvorna, hade jag full koll på bilen hela vägen hem, förutom en halv sekund i en kurva mitt i en backe.

snö på vägen

Medan jag bar in butikskassarna passade barnen på att smaka lite på snön. Som tur smakade lunchen bättre. En stund snöade det riktigt ordentligt och marken var nästan vit.

första snöfallet

Det vackra varade inte länge, snabbt öste regnet ner. När de äldre barnen var ute i regnvädret fanns det ännu slask på marken att leka med. Men nu tror jag nog allt har regnat bort.

slaskyra