En ovälkommen gäst?

Dagens naturprogram utspelades där ute gården. Vi fick följa med spektaklet från sovrumsfönstren. En ekorre hade hittat till fågelbordet. Små fåglarna höll sej borta då den fyrbenta satt där och smaskade frön. Kanske inte den mest önskade besökaren vid fågelbordet.

fågelbordet ekorre

Några modiga flög snabbt fram och tillbaka för att få tag på ett frö. När ekorren var nere på marken för att gömma frön i gräset för vintern passade fåglarna på. Viggo var lätt road då ekorren gömde maten, han vet att djuret är tankspritt och inte hittar sina gömmor och det går ju inte att hitta dem under all snö.

blåmesar

Det blåste stormvind där ute och den lilla kurren satt stadigt (?) på pinnen med fladdrande öron och svans. Den måste ha ett hårt grepp, jag kan bara inte fatta att den satt där helt oberörd.

ekorre i blåsten