Namnfest läckerheter och ett tips

En genomgång av det söta vi bjöd på namnfesten. Jag gillar ju som sagt att baka och fixa och alla gånger är det lika svårt att begränsa bjudningen. Mest problem har jag med att välja vad jag ska baka och med vilken smak. Får jag själv välja blir det choklad i olika former. Så även denna gång, delvis åtminstone.

toffepops, cupcakes, blåbär-vitchoklad cheesecake

Toffeepops, som Muminmamman berömt, cupcakes i olika smak samt cheesecake med vitchoklad och bläbär.

toffepops

Toffeepopsen var jag jätte nyfiken att testa. Originalreceptet finns hos Kinuskikissa. Men min van trogen kunde jag inte hålla mej till receptet utan gjorde små förändringar. Jag använde fyllda havre kex istället för domino kex. En sats gjorde jag för övrigt med samma recept. Vi blev närmare 30 på namnfesten och gjorde således en sats till. I den satsen använde jag 300 gram kex och bara en halv påse omar godis, men tillsatte smält mörkchoklad samt ca 100 gram färskost. Dessa pops blev inte lika söta som satsen med bara omar.

cupcake äggfria

En av faddrarna är ägg allergiker och jag ville baka allt utan ägg. Cupcakes ville jag givetvis bjuda på. På Hannas blogg fanns ett äggfritt muffinsrecept jag hade tänkt använda, men av allergiorsaker blev det till slut detta recept. Eftersom cupcakesen inte behövde bli mjölkfria använde jag laktosfri mjölk istället för vatten. Jag bakade tre olika sorters cupcakes med det där receptet, en sats med krossad vitchoklad, en sats med krossad pätkis och en sats med chokladkross.

En del av muffinsen spritsade jag med chokladgrädde och resten med en frosting på choklad, florsocker, smör och färskost. Den enda skillnaden från cupcakes med ägg var att dessa smulade mer. Det var bäst att äta dem rakt från formen med sked, annars hade man smulor över allt. Så utan ägg håller de inte ihop lika bra, men smaken och konsistensen var lika bra.

blåbär-vitchoklad cheesecake

Jag valde att inte baka en traditionell tårta utan istället två cheesecakes. Två likadana, men ändå olika. Den ena bestod av blåbärs mousse och vitchoklad pannacotta (gjorde pannacotta fyllningen från receptet dubbelt) och den andra av samma blåbär mousse och vitchoklad mousse.

cheesecake

Har ni orkat läsa så här långt tackar jag! Nu till det heta tipset. Om en vecka, lördagen den 17.5 är det restaurangdag. En dag då vem som helst kan grunda en restaurang eller ett café för en dag. Tre grannar och jag kommer att göra just detta, öppna ett pop up café på husbolagets gård, Café Satulinna. Vi bjuder på bakverk samt ekologiskt kaffe (te och saft finns också) till förmånliga priser. Cafét är öppet klockan 13-16 här på Sagaborgsvägen i Kyrkslätt. Ni är alla hjärtligt välkomna! Påminner er ännu närmare evenemanget och avslöjar vad vi bjuder på.

EDIT: I all min iver glömde jag själva länken till evenemanget. Här hittar ni rakt till oss och här till restaurangdagens startsidor

 

 

2 svar på ”Namnfest läckerheter och ett tips

  1. Hej,

    Vilka godsaker du har gjort! Och vad roligt att du använde vårt recept när du bakade cupcakes. Det var många år sedan som vi gjorde receptet, när dottern var liten (hon är 14 år idag), och det kan behöva ändras lite. Som muffins fungerar de bra och vi upplever inte att de smular så mycket, men gör man cupcakes som är högre så är de lite svårare att få och hålla ihop.
    Hälsningar Cathrine

    • Tack snälla du! Ett underbart arbete ni gjort med sidan och alla recepten, jag kommer att kika in där alltid vid behov. Att det kändes som att det smular kan också bero på de där formarna jag använde. Det är inte lätt att få ut en cupcake från dem, ingen skillnad vilket recept man använt. Jag ska baka med ert recept i vanliga former nästa gång och se hur det känns då.

Kommentarer är stängda.