Om orkidéer och legon

Jag fick en orkidé i födelsedagsgåva i början av månaden. Än lever den och mår rätt bra, tror jag. Jag har absolut ingen aning hur den borde skötas. Låter den stå i vatten en stund varje vecka, då jag kommer ihåg. Mamma vattnade sina orkidéer med akvarievatten och blommorna mådde fint och blommade om och om igen. Jag har inget akvarium, kör med vattnet från vår kran.

orkidé

Medan jag hade bordet på Nella&Nuttu gick vi igenom barnens leksaker med målet att bli kvitt något. Då hade Viggo pratat om nya legon, så han kunde leka nya lekar och inte ha tråkigt var hans tanke. Vi kom överens att han och Elin får välja varsin lego då loppisveckorna är över, bara vi först rensar bort något de inte använder. Surprice, surprice var det babyleksaker de inte behövde. Vi plockade bort sådant vi tillsammans tyckte att Aron klara sej utan och sålde bort.

I morse var vi tillsammans och handlade nya legon. Vi hade pratat att de båda kunde välja något med t.ex. bil för att ha lättare att kombinera leken. Elin var snabb i sitt val. Medan jag valde ut lördagstulpaner hade hon några hyllor längre in i Prisma plockat åt sej sitt paket. Det blev ett lego friends set med bil, flicka, kamera etc. Viggo hade svårare att välja och göra sitt beslut. Till slut, efter lilte vägledning, landade hans val på en polisbil med två skurkar på motorcyklar. Resten av dagen har barnen lekt med lego, tillsammans. Och Viggo var en sväng på innebandy match med sin far också.

legon

Vi har också röjt här hemma idag. En släpvagn fylld med saker från vårt kaosrum fördes i förvaring. Nästa vecka ska vi förhoppningsvis föra saker och kläder vi inte behöver (och vi inte orkar försöka sälja) någonstans. Jag tror det blir församlingens loppis här i närheten, är inte riktigt sugen UFF-lådorna. Eller har ni tips på ställen man kan donera kläder, saker, leksaker, böcker till?

3 svar på ”Om orkidéer och legon

  1. Jag har fört till församlingen/diakonin. En del donerar jag till ett fotbollslag som har bord på Muksuille.

    • Jag tror vi börjar med att bära till församlingen här under veckan. Det är så skönt att få bort saker!

      • Har städat hela veckoslutet… trött men ack såååå skönt att ha våren även inne!

Kommentarer är stängda.