Minusgrader och klädfunderingar

Det var den kallaste morgonen denna höst, -6,8°C här hos oss. Solsken och lika vackert som igår med all frost som låg över allt. Det vara bara dra på ordentligt med kläder då vi traskade iväg. Viggo fick klä sej i arvegods av kusinen, en vinteroverall som tvättats tillräckligt många gånger för att passa denna temperatur. Elin fick ta på sej overallen med fleecefoder och filt under baken i vagnen. Båda klagade på att de hade kallt i ansiktet när vi gick mot klubben. Annars tror jag de hade lagom med kläder på sej.

minus grader

På tal om kläder. Det här med vinterbaby är något helt nytt för oss. Med två barn som är födda i juni och juli är vi inte vana att man måste klä en spädis i mycket kläder. Vad klär man på den sen? Har redan fått köpa en vinteroverall i storlek 56 av en väninna. Drömmer lite om en sån där värmepåse till babyskyddet, om ni vet vad jag menar? Alternativet att sitta inne i värmen tills det blir vår finns ju direkt inte. De äldre syskonen ska till klubbar och dylikt, så ut måste vi. Har en fråga åt er med flera barn på lager, men återkommer med den.

4 svar på ”Minusgrader och klädfunderingar

  1. En sådan där värmepåse till babyskyddet funkar säkert bra! Vi hade en sådan nu med Oscar, men med båda barnen (som båda är höst/vinterbebisar) har jag använt allra mest en sådan där overall som är som en påse nertill, alltså en som inte har buntar, men med ett hål i mitten så att man får påsen fäst i bilen ändå (hoppas du nu fattade vad jag menar av min yra beskrivning). En ”overallpåse” som denna funkade också bra när bebisen sover i vagnen; bara att sätta mössa på och in med bebisen i påsen och i koppan i vagnen. Ännu eventuellt i mammalådans sovpåse om det är riktigt kallt.

    Hoppas du hittar nåt som funkar för er! Må så gott:).

    • Ja just, de där overallpåsarna har jag sett i olika butiker. Ska ta och kolla närmare på en sån, för om de har hålet för säkerthetsbältet, kunde en sån vara prima. Tack för tipset!

  2. Vår lilla V föddes i år i januari då de var -27 grader ute. den kylan höll ju i sej i närmare två veckor,så vi var ganska mycket inne…-10 är väl gränsen för om man ”får” vara ute eller inte…
    Vi hade body,byxor/sparkdräkt,tröja/huppare och sen vinterhalare,mössa,vantar,sockor och i vagnens koppa en fleece sovpåse och så ännu koppans skydd/täcke(vet inte vad de heter på riktigt)ibland hade han också yllehalare under halaren

    • Joo, det finns de där officiella köldgränserna. De har jag varit tvungen att tänja på redan med de två tidigare, eftersom de inte sovit annat än ute, hur jag än försökt. Men om det på riktigt råkar vara en lika smällkall vinter iår, får jag nog stanna inne med bebben första veckorna. Då får pappan fixa de äldre barnen. Och mycket kläder är det som gäller sen när man väl vågar sej ut.

Kommentarer är stängda.