En Lego Friends tårta

Fick äran att baka en tårta åt Malin som fyllde åtta år. Hon gillar lila och lego friends. I födelsedagsgåva kom hon att få en byggsats och jag fick figurerna från den att använda på tårtan. En genialisk idé tycker jag! Speciellt som mina kvällar som förut varit modelleringstid för tillfället går ut på att jag är trött och slut. Förutom lego friendsen skulle namn, ålder, blommor och fjärilar finnas bland dekorationerna.

lego friends tårta

Tårtans fyllning fick absolut inte innehålla choklad, högst vitchoklad. Hallon fick det gärna vara och grädde tycker Malin om. Fyllde tårtan med kokad kondenserad mjölk, alltså kola sås. Tog genvägen denna gång och köpte färdigt kokt burk, dulce de leche är riktiga namnet. Blandade grädde med mascarponeost och tryckte ner hela frysta inhemska hallon i fyllningen.

tårtkanten

Dekorerade tårtans kant med åtta fjärliar. Fem av dem radade jag på baksidan av tårtan och tre stycken fram.

utstickare bokstäver

Namn, ålder och blommor fick pryda tårtan.

lego friends tårta 2

Lego Friendsen placerade jag dels i en sjö med delfiner, dels på en strand. Sjön gjorde jag av strössel och stranden av krossade kexsmulor.

lego friends tårta