Skogens guld

Under stugvistelsen plockades det blåbär. I två repriser var jag i skogen. Första gången med min farbror, för att hitta bären och inte tappa bort mej. Andra gången med min mamma, för att inte behöva gå ensam. Det bästa är att jag fick med mej allas bär. Dessutom plockade min duracell-farfar blåbär åt mej, men han strövade själv i skogen. Nu har vi närmare fyra kilo blåbär i frysen. Fint jobbat och tack för all hjälp!

Förutom blåbär hittades det kantareller. Jag har inbillat mej att jag inte tycker om. Men när såsen på svampen stod på bordet var jag tvungen att provsmaka. Mina fördomar fick ge vika, det smakade riktigt gott.

På en hundpromenad hittade vi hallon och ett dikesren fullt med smultron. Hallonen åts direkt ur buskarna. Smultronen plockades i påse och barnen åt dem med gröt och yoghurt till kvällsmål och till frukost morgonen därpå.