Chokladtigrar

Det är ju några dagar sen jag bakat senast. Idag gick Viggos önskan i uppfyllelse. Vi bakade muffins, chokladtigrar. Som en tigerkaka men i muffinsform. Finurligt.

Gillade receptet. Lätt att genomföra med en hjälpreda som bara vill smaka på allt.

Recept:

4 dl mjöl
1 dl socker
1 dl florsocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
2 ägg
100 g smör
50 g vitchoklad
50 g mörkchoklad

Gör så här: Ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser. Smält chokladerna skilt för sej. Smält smöret. Tillsätt äggen, smälta smöret och mjölken i mjöl&socker blandningen och vispa kraftigt med elvisp så allt blandas ihop. Dela smeten i två lika stora delar. Rör ner vitchokon i den ena halvan och mörka chokon i den andra halvan av smeten. Sätt smeten i en spritspåse el dyl (jag använde fryspåsar), alltså båda i varsin. Spritsa av båda smeterna samtidigt i muffinsformer. Jag fick 10 normal stora, men de blev lite för fyllda. Så 12 blir säkert bättre. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. Jag hade dem 15 minuter och det var kanske lite för länge. Tror 12-13 minuter blir bra i vår ugn.

Smaken var det igen fel på. Gillade också att alla muffins ser olika ut beroende på hur smeten hamnar i formen.

EDIT: Receptet från boken Lempileivonnaiset av Ulla Svensk. Utan en enda liten förändring och det är underligt då jag bakar.

2 svar på ”Chokladtigrar

Kommentarer är stängda.