Matfabriken

Idag på förmiddagen inträffade ett storkok i vårt kök. Tråkigt nog är det bara Elin som har mat för många dagar framåt, räknade till 30 portioner då jag frös ner största delen. Åt oss andra får jag fixa mat imorgon.

Elin kommer de kommande dagarna att äta:

Maletkött, batat, potatis och majs

Fisk, potatis, broccoli, palsternacka

Broiler, potatis, ris, morot, blomkål och majs

Alla kombinationer har jag kokat med lagerblad och kryddat med en pytteliten mängd örter, minns bara inte vilken jag satt i vilken röra. Mina slutliga mängder är jag lite osäker med, följde inte riktigt ”recepten” jag hade. En sak, alla dessa röror smakade gott. Vet inte varför jag är så överraskad, det smakade liksom helt vanlig mat och det ska det ju göra.

Har ni några goda kombinationer jag kan koka ihop åt henne? Lite variation de kommande 15 dagarna skadar säkert inte.

2 svar på ”Matfabriken

  1. Du är nog duktig du, vilken energi du har! ( trots sömnbristen! ) o tack för tipsen- snart har vi också det där fram för oss!

    • Det är på nåtvis lättare att göra en stor mängd sen när jag väl gör nåt. Har inte ork att göra en portion i taget åt henne, det känns jobbigt.

Kommentarer är stängda.