Finbesök

Jag har ingen fått baka godsaker då vi fick gäster från Esbo och Helsingfors. Mera om det ätbara senare. Jag har många recept att arkivera här, bara jag nån dag kommer så långt.

Några bilder på alla söta barn.
Viggo väntade otåligt hela förmiddagen på mini-F och när hon äntligen kom sken ha som solen. De hade så roligt tillsammans och hemfärden kom alldeles för fort den här gången också.


Så fin i festklänning och allt, mitt hjärta smälter så söt är hon (mitt fadderbarn). Hon växer bara allt för fort, nästa gång vi ses kryper hon säkert redan, eller så ses vi allt för sällan.


Kommande vänner, får vi hoppas, stiftar bekantskap. Flickorna har en ålderskillnad på ca 2,5 månader. De har träffats förut, men tidigare har de varit så små eller då har vi gått i butiker.


Yngsta gästen hängde med från mammans famn, tryggast så. Bara hon växer lite grann får hon hänga med på golvet.


Viggo lekte med S, han riktigt njöt av att få underhålla henne. Jag var positivt överraskad hur han betedde sej med henne. Han kom från kaffebordet och gav leksak åt henne och kollade flere gånger vad hon höll på med då hon förde ljud. Samtidigt kollade han att Elin hade allt bra.


Fyra av alla fem barn och jag. Tänkt, alla är under tre, så här många barn i den åldern har en person på dagis ansvar om. Visst, det har jag ju vetat och jobbat med, men nu blev det på ett annat sätt konkret. Även om två av dessa fyra är små, en 7,5 månader och en nyss fyllda 5 månader, så är för unga för dagis. Och tänk ännu, alla dessa kunde vara våra om vi fått tvillingar två gånger! Ojoj..

NU är det bäst att avsluta, innan jag spårar ur totalt. Det kanske märks att nattsömn är något överskattat i detta hushåll just nu. Elin sover som en kråka och vaknar tidigare än tuppen, dessutom tror hon tvissa nätter att hon är en uggla (vakar flera timmar). Nu låter det värre än det är på riktigt, men det tar ändå på att inte sova mera än max 3 timmar i streck. Nästa vecka ska jag ringa osteopaten, som jag inte fått gjort fast jag så påstod.

Men, stort tacka alla ni fina som besökte oss idag. Det tar vi om snart!

7 svar på ”Finbesök

 1. Jestas vilka gullungar ni har där!

  Det där med sömn: I feel you! H är snart tre månader och hon fortsätter sova nätterna som hittills: först 3-4 h men sen vaknar hon nästan hela tiden ( känns det som…tror det kan vara upp till en timmes mellanrum, men det räcker ju liksom inte för mig…jag är dötrött på mornarna! Men ungen är för härlig. Det är hon.

 2. Jag har också funderat på det där med dagis… var tvungen till det då min chef redan för en månad sen undrade om jag tänker bli vårdledig eller ej… ( det är ju först i slutet av september min mammaledighet slutar, men..) Det är jättejobbigt att ens tänka tanken att föra sin dotter till dagis då hon är så här liten.

  Om du int tycker det är för personligt- har du tänkt fa tillbaka på jobb nu eller ska du bli hemma med Elin och Viggo?

  • Oj! Din chef var tidigt ute, men kanske förståeligt med tanke på vikarier och så.
   Jag kan bra svara, jag stannar hemma med barnen åtminstone tills Elin är två. Så meddelade jag chefen, som förstod mej väl. Jobbar på dagis och tanken att föra egna på dagis för att kunna sköta andras barn känns ännu absurt. Nån gång blir det ju aktuellt det också, så får i god tid börja vänja med vid den tanken.

   • Jag tyckte oxå det va konstigt att hon sku veta då redan- dessutom ville hon ha svar med en dags betänketid. Men vår rektor har alltid varit lite klumpig, så inget nytt.

    Jag svara strax då att jag inte kan säga på så kort varsel.ville ha en ny deadline då jag måste veta..sku ju villa vara med flickan, men vi har kanske ekonomiskt int möjligt. Vad skönt det är för dig! Förstår precis hur du tänker!

 3. Fina ungar! Det var så härligt att träffas igen! Gissa vem som slocknade på 1 min i bilen när vi väl startat? Sov en halvtimme i bilen, ingen eftermiddagsnap i vagnen heller, så det var ”ganska lätt” att natta henne i vaggan sen 😉 Må vara att nattandet och 4+4+4 timmars nattsömn är tillfälligt, men oj så nöjd man är för tillfället!
  Tack så hemskt mycket för roligt kalas, all den goda maten och kakorna du bakat.
  Vi måste nog se till att träffas oftare, ungarna växer ju så snabbt!
  Kramiz.

  • Hon somna fort, men visst var hon på så gott humör här och hade gett sitt allt, så undrar inte alls. 🙂
   Vi får fixa en träffis snart igen! kram

Kommentarer är stängda.