En speciell kvarg

Vi struntade i kvällsgröten idag och gjorde en kvarg med Viggo. Receptet, ”Karppaajan parempi riisipuuro”, hittade jag i nyaste Meidä Perhe tidningen. Lite lustigt namn, men kanske är det grynosten som gör det till bättre risgrynsgröt..

6 portioner:

2 dl vispgrädde
1 burk (250g) kvarg
1 burk grynost
1 tsk kanel
ca 2 msk socker

Vispa grädden. Häll ur vätskan från grynosten och tillsätt i grädden tillsammans med kvargen, kanelen och sockret.

I receptet stod att detta ska serveras med osockrad saftsoppa, men vi använde bär från frysen.  Smakade jätte gott. Eventuellt kunde man använda lite mindre grädde eller mera kvarg, för det här blev rätt gräddigt.

4 svar på ”En speciell kvarg

  1. Mums! Tack för receptet, har massor bär i frysen än!

    ( På hösten, då jag var hungrig typ jämt, åt jag massor med kvarg men det där med grynost med har jag ännu inte testat 🙂

  2. Bästaste Sagokocken, kvarg låter som arg(h)… så det finns det alternativa formen kvark som låter mycky bättre i min öron o det rimmar på mitt favorit bänd The Ark 🙂

Kommentarer är stängda.