Barnmässan med Polkuped

Förra helgen var det Barnmässan i Helsingfors. Jag har brukat besöka mässan de senaste åren. Detta år var jag också på plats, både lördag och söndag, tillsammans med Eva och Thomas från Polkuped.fi. Eva kontaktade mej tidigare i våras och frågade om jag vill hjälpa dem med försäljningen av cyklar och hjälmar. Tackade givetvis genast ja till uppdraget.

Det blev två roliga och fartfyllda dagar med många kundbemötanden av olika slag. Balanscyklarna kände jag mej mest hemma med. Då det handlade om hjälmar hänvisade jag glatt vidare till Eva eller Thomas. Ibland hade jag tid att själv lyssna då de hjälpte med val av modell och storlek. Några dagar till och jag hade vågat sälja en hjälm, i nuläget kändes det inte rätt.

Vi sålde en och annan balanscykel. Någon köpte först en och återvände följande dag för att köpa en till i en annan storlek så båda barnen fick egna. En blir ju bara för glad då ivriga barn (och föräldrar) hittar rätt cykel.

Vi behövde inga cyklar, men blev så pass övertygad över KED hjälmarna att alla barnen fick nya. Elin och Viggo har Status Jr och Aron har en Kailu. ”Mamma, den här hjälmen är skön” sa Aron glatt. Nu gungar och snurrar deras hjälmar inte mera, nu sitter de perfekt. Snäppet tryggare att cykla iväg längs vägkanten med dem nu.