Den lediga måndagen

Annandag påsk, den lediga måndagen, passade vi på att bränna bort kvistar och grenar på gården. En liten brasa av det vi samlade ihop för att få rent under balanslinan.

Alla tre hänger med. Får se hur länge de behöver hänga, när de hittar balansen och bara behöver stöd av den övre linan.

Den övre linan fungerar som en gren att hänga på också.

Barnens leksaker ligger här och där, utspridda på vår gård. Jag kastade fram att en trälåda att samla allt i sku vara nice. Tuumasta toimeen, som man säger på finska, och de övriga i min familj började snickra en. Prima med en ledig dag i början av veckan.

Jag behövde bara se på då de andra borrade hål, använde cirkelsågen och borrade fast skruvar. Senare målade Elin och Aron lådan vit. Nu står den vid husväggen med alla leksaker i. Ett lock ska den få senare.