Skridskor, ärtsoppa och trötta barn

Efter lunch åkte vi till skridskoplanen. Skolbarnet hade bestämt träff med två kompisar där och det blev hockey för dem. Elin och jag skrinnade fram och tillbaka längs isen, medan den yngsta först gick omkring på isen och tillslut satt i en stor snöhög och kollade in i rinken. En smula trött kan jag tro, men det går inte att få honom och sova hemma på dagen. Det var slut med dagsvila då tuttarna (napparna) flyttade till ekorrarna.

Efter några timmar på planen värmde vi ärtsoppa till mat. Jag hittade en sort jag tycker smakar gott. Den vegetariska ärtsoppan. Den med kött är inte i min smak ännu heller. Till efterrätt blev det fastlagsbullar direkt ur frysdisken. Färdigmat för hela slanten idag helt klart.

När sagorna var lästa tog det inte länge för alla tre att somna. Tiden ute på isen och spelen i sählyrummet hade gjort sitt. Jag ska återkomma till sählyrummet. Vi är ett litet steg närmare färdig nedrevåning ska ni veta. Härligt!