De nya eftermiddagarna

Eftermiddagarna har blivit annorlunda sedan jobb, skola och dagis började. Det finns ofta läxor som ska göras, som skolbarnet gör på köksgolvet i en hast. Alla magar är hungriga, vissa dagar genast andra dagar finns det lite tid före det krisar. Medan maten tillreds brukar jag låta barnen ha skärmtid. De väljer själv om de spelar eller kollar något på arenan. På det viset får jag göra maten klar på en gång, utan flera avbrott då orättvisor måste lösas.

fredagskanslan

Till middagen brukar familjen vara samlad. Det betyder att J också hunnit hem från jobbet. Kring matbordet brukar vi sedan samtala om dagen som varit. Efter maten finns det tid för att göra vad var och en vill, tillsammans eller ensamma. Idag blev det olika sällskapssel, duplo, sähly och musik på spotify.

Vad som gör dessa eftermiddagar annorlunda till förut. Vi är alla hemma. Jag har inte sett mina barn för mycket, vilket vissa hemmadagar var ett faktum. Det är roligt att vara alla tillsammans. Även om vi alla är trötta.