Kalas för en blivande 7-åring

Nästa vecka fyller vår äldsta 7 år. Tänk, sedan kostar han i kollektivtrafiken slog det mej under vår utfärd till Sveaborg. Idag hade vi familjen hos för att fira den blivande 7-åringen. Redan i förrgår fick han sin födelsedagspresent av sina mor- och farföräldrar, en ny cykel.

7 ar

Tidigare år har vi firat Viggo och Elin samtidigt, då de fyller år med en månads mellanrum på sommarn båda två. I år blir det skilda kalas för det känns lättare så än att försöka förklara för den yngsta varför han blir utan gåvor då syskonen får. Det kan hända att Aron inte hade reagerat på det, men jag var inte villig att pröva.

kinderagg cheesecake

Jag bakade en kinderchoklad inspirerad cheesecake. Jag såg några fina skapelser i mitt instagramflöde och ville pröva själv. Gjorde en cheesecake med två olika chokladlager, ett vitchoklad och ett mjölkchoklad. Mjölk chokladganache och olika kinder choklader som dekoration. Den blev läcker. Det var sedan allt jag bakade. Allt det övriga var köpt, frysbullar, kex, coktailpiroger samt saltapinnar (Viggos önskemål) och saltakex med färskostar. Ja, inte glömma vattenmelonen och ananasen. Jag tror på riktigt att det var fösta kalaset då jag inte bakat det mesta. Nu kändes som jag inte orkade hur jag än stortrivs med att baka.

pioner

Inte speciellt många bilder från kalaset denna gång. Jag har helt enkelt koncentrerat mej på att umgås med familjen och glömt att fotografera. De fina pionerna som doftar underbart fick vi av Js moster, hon räddade dem undan regnet i sin trädgård. Jag vill ha pioner att rädda i min kommande trädgård. Viggo var glad och nöjd efter sitt kalas. Vi andra också.