En dag på Lapsimessut

Jag ansökte i år igen om ett bloggpass till Lapsimessut som ordnas nu i helgen i Helsingfors. Förra året besökte vi barnmässan med familjen, klick. Idag lämnade jag familjen hemma och åkte tillsammans med en vän.

Jag fick inträdet till mässan av mässcentret, det är samarbete delen med detta inlägg. Alla länkar är bara vanliga jag delar med mej åt er, jag drar ingen nytta av att ni klickar på dem. Så vi har det på det klara.

miniones lapsimessut

Till skillnad från förra året då vi spenderade mest tid på aktivitetssidan av mässan gick vi nu sakta runt bland alla kläder och prylar. Det fanns massor fint att se, många av de populära märkena Gugguu och Metsola hade det livat på sina områden.

metsola

Jag lade märke till att vi till stor del koncentrerade oss till dom inhemska tillverkarna, även om vi inte stannade vid varje försäljare. Jag hade i förväg tänkt hitta till åtminstone Gugguu, Lumoan, viljaminpuoti, polkuped och Miniones.fi.

barnkläder

Miniones är inte inhemska produkter på något vis, men deras stil tilltalar mej. Gillar de svartvita simpla och grafiska. En lightbox drömmer jag om, men har inte hittat en plats för den ännu. Misstänker att jag inte hinner se den passa in hos oss före jag tröttnat på att se lampan på alla sociala medier.

lumoan

Lumoan har vackra klänningar, någon dag ska jag unna mej en trikåklänning som inte alls ser ut som en trikåklänning. Jag tycker att spetsdetaljerna gör den mycket mer fin än ”bara” trikå.

ipanainen

Ipanainen hade ett annorlunda veckoschema än det vi har laminerat här hemma. Detta schema var magneter, ord och bilder, som man sedan får använda på önskad yta. Veckodagarna finns på både svenska och finska i paketet och det finns att köpa ett tilläggsset av bilder.

viljaminpuoti

Vid Viljaminpuoti, som förutom nätbutik har en riktig affär i Esbo. Jag har alltid gillat deras prints, även om vi aldrig ägt ett enda plagg. Jag kommer ihåg att jag för flera år sedan var nära på att klicka hem ett tyg, jag tror det var det här med söta pandorna.

paapii

När vi var klara på barnmässan gick vi över till Kädentaito som ordnas samtidigt (likaså modelexpo, outletexpo och eläinystäväni). Där stannade vi indiefabriesfinland där flera inhemska tygtillverkare var samlade, Paapii, Käpynen, Neenuska och Ikasyr om jag minns rätt. Det började lite grann bränna i fingertopparna att plocka fram sysmaskinen från flyttlådan. Jag tror bara att jag får vara realist och låta den ligga kvar. När ska jag hitta tid till att sy något.

Jag är mer än nöjd med årets besök på mässan, lagom mycket av just det vi var ute efter. Egentligen var vi inte ute efter något speciellt, men det fanns vissa saker vi ville se. Vill ni besöka mässan är den öppen imorgon, söndag, ännu. Vad passar väl bättre en regnig dag än en runda på barnmässan och varför inte en sväng bland djuren i övrevåningen.

Ett svar på ”En dag på Lapsimessut

  1. Pingback: En ny gunga | Sagoborgen

Kommentarer är stängda.