Julkalendern

Jag hade tänkt att vår vita julgran skulle fungera som adventskalender för barnen. Först slå in 24 små spikar och sedan hänga upp paket på spikarna. Såg en vacker och prydlig gran framför mej. Tills verkligheten slog mej. Det jag tänkt sätta i paketen var av olika diffusa storlekar och granen skulle vara allt annat än vacker. Ville inte ens pröva om det ändå varit okej. Nu vill jag bara beundra granen med ljusslingan.

julkalender första luckan

Istället blev det samma låda vi haft några gånger tidigare. Där stod lådan under granen med ett brev åt barnen. De letade vrigt bland siffrorna runt lådan och lyssnade på brevet. Sedan fick Viggo öppna locket, det stod i brevet. Strumpor, pyssel ögon och garn samt en färdig strumpdocka som exempel. Vi missade strumpverkstaden då vi inte kunde gå på BUU-dagen och med Hittehatt och strumpkören i BUU-klubben dagligen blev detta en bra start på kalendern. Det var två ivriga strumpor som sjöng med i dagens avsnitt. Och mera pyssel önskas i kalendern.