På 85-års bjudning

I eftermiddags packade vi bilen full med barn och kakor för att åka på min mormors 85-års kalas. Jag hade själv baka en chokladmoussetårta med chokladbotten, ett lager vit chokladmousse samt ett lager mjölk chokladmousse och en mörk chokladganache på topp. Från Kahvila Rosta hade jag beställt två smörgåstårtor. Barnen i bilen var de egna.

 skål på kalas

Vi höjde en skål för den bästa mormor. Bubblorna i pommacen var starka och brände på tungan tyckte Elin.

kusinskaran

Fem underbara kusiner. Den yngsta i skaran närmar sej tre månader redan medan den äldsta närar sej sex och ett halvt år. Hjölp var tiden går fort. De två lurifaxarna i mitten hade en riktigt bar eftermiddag ihop.

kalasbord 85 år

Tårtorna, ja alla tre, hade en stor åtgång. Av smörgåstårtorna blev det kvar en liten liten bit per kaka. Av den enorma chokladmoussetårtan en typ en fjärdedel. Men visst  var vi många som åt av allt det goda. Kan varmt rekommendera Kahvila Rosta om någon är i behov av tårtor av olika slag.

chokladmoussetårta

Och tänk er att dunderkvinnan till mommi hade kokat köttsås åt barnen som inte äter smörgåskaka. Barnen satt kring ett gammalt fint Singer sybord och åt flera portioner med god aptit. Alla barnbarn var lite avundsjuka på barnbarnsbarnen den stunden. För hennes köttsås är klart bäst.

2 svar på ”På 85-års bjudning

Kommentarer är stängda.